Jelenlegi hely

KNX eszközök

A KNX ma már több mint 400 gyártót foglal magában, ezek közül itt Magyarországon is sok gyártó elérhető, melyek Okos Házakhoz használható eszközöket kínálnak. Akikkel mi is kapcsolatban állunk és a rendszereinkhez használjuk az eszközeiket:
- Siemens, https://new.siemens.com/hu/hu/termekek/buildingtechnologies.html
- Schneider Electric (Merten), https://www.se.com/hu/hu/product-subcategory/88006-knx-otthon-automatiz%...
- Berker/Theben (Németország), https://www.berker.hu/
- Gira (Németország), http://www.gira.hu/
- Elsner Elektronik (Németország), https://www.elsner-elektronik.de/en/
- Stiebel Eltron
- BES Ingenium (Spanyolország), www.besknx.com
- ekey (), https://www.ekey.net/
- Thinka, https://thinka.eu/en/thinka-for-knx.html
- Belimo (Németország),
- Bosch-Junkers
- Wolf
- Apricum (Horvátország), www.apricum.com
- Bilton (Ausztria), www.biltongroup.com
- Basalte (Belgium), www.basalte.be
- ProKNX (Franciaország), www.proknx.com, www.realknx.com
- Uponor (Finnország), KNX átjáró, www.uponor.hu
- Hugo Müller (Németország), www.hugo-mueller.de
- Intesis (Spanyolország), www.intesisbox.com
- Zennio (Spanyolország), www.zennio.com
- Lingg-Janke (Németország), http://lingg-janke.de/
- KNXlogic (), http://www.knxlogic.eu/
- i-Luxus (Németország), https://www.i-luxus.de/
- iRidium (Oroszország), https://iridi.com/
- Tense (Olasország), https://tense.be/

KNX Secure

Az okosotthon és az épületautomatika KNX rendszerrel biztonságos. Ez a technológia minden biztonsági előírást teljesít. A KNX technológia az EN50090-4-3 szerinti szabványt követi, mely azt jelenti, hogy nagy biztonsággal blokkolja a hacker támadásokat a hálózatra kötött épületek digitális infrastruktúráján. Ez minimalizálja a digitális betörések rizikóját.

Továbbá a KNX Secure rendelkezik a legmagasabb kódolási eljárásokkal (ISO 18033-3, AES 128CCM), mellyel hatákonyan megvédi az épület digitális hálózatát a támadásokkal szemben és megvalósítja a legmagasabb szintű adatvédelmet.

A KNX Secure maximális védelmet garantál a dupla védelem biztosításával. A KNX IP Secure kibővíti az IP protokolt, mely íly módon az összes továbbított üzenetet és adatot komplett kódolja. A KNX Data Secure hatékonyan védi a felhasználói adatokat az illetéktelen hozzáféréstől és manipulálástól a kódolásnak és azonosításnak köszönhetően.

KNX eszközök:

BES SmartTouch-K Plus
A 4.3”-os függőleges színes érintőképernyő internet kapcsolattal
Ez a falon függőlegesen elhelyezhető kapacitív érintő képernyővel rendelkező helyiség kezelő képes vezérelni és megjeleníteni minden a rendszerhez installált eszközt az ikonok segítségével.
A háttérkép, a vezérlés, az ikonok, szövegek szabadon szerkeszthetők, valamint készíthetünk 6 különböző megjelenítési témát és azokat tudjuk automatikusan váltani.
Egy képernyőoldalon egyszerre 8 vezérlés állítható be és ezt 4-szer megismételhetjük így összesen 32 vezérlést képes ellátni, az oldalak között egyszerűen oldalra húzással tudunk navigálni. A klíma szabályzáshoz is tartalmaz speciális felületet.
Az eszköz helyi szinten wifi-n keresztül tud kommunikálni bármely iOS vagy Android eszközzel, melyekre a gyártó hivatalos alkalmazását kell csak letöltenünk.
További érdekes tulajdonság, hogy a nyugalmi képernyőre is elhelyezhetünk hivatkozásokat, melyeket egy egyszerű mozdulattal elérhetünk. Többnyelvű támogatás is elérhető, valamint biztonsági funkciók, mint a számkódos lezárás vagy a beállítások hozzáférésének korlátozása.
A Plus verzió kitágítja a helyi csatlakozási lehetőségeket az internetre.
A magas minőségű kijelző nagyobb kontraszttal és látószöggel rendelkezik.

Toshiba hőszivattyú integrálása KNX okosház rendszerbe

KNX épületautomatikával valósult meg egy családi okosház vezérlése, mely magába foglalja a fűtés-hűtés vezérlést, az árnyékolást, szellőztetést, világítást, öntöző rendszert, kapuvideotelefont, biztonsági rendszert, kamera rendszert. Ennek a rendszernek a része a Toshiba BMS-IFKX0AWR-E, mely a kapcsolatot valósítja meg a KNX rendszer és a Toshiba hőszivattyú között. Ezzel a kapcsolattal megvalósíthatóvá vált, hogy a KNX rendszer a gyűjtött hőigények alapján parancsot adjon a hőszivattyúnak a hőtermelésre, így csak akkor és annyi hőt gyárt a hőszivattyú amennyire a háznak a bent lakók igényei szerint szüksége van. Ugyanezzel a csatolóval parancsot tudunk adni a hőszivattyúnak, hogy fűtsön vagy hűtsön és hűtés esetén tudjuk vezérelni az előre küldött hűtővíz hőmérsékletét mellyel meg tudjuk akadályozni a párakicsapódást a harmatpont érzékelők figyelembevételével. Ugyanígy a hőszivattyúból is ki tudunk olvasni számos paramétert, mint pl. hány fokos vizet állít ép elő, milyen a külső hőmérséklet, milyen állapotban van, fűt vagy hűt, a HMV hőmérsékletét is látjuk. Hiba jeleket is tudunk kapni tőle, melyet továbbíthatunk a felhasználónak, aki értesítheti a szervizt.