Jelenlegi hely

KNX eszközök

A KNX ma már több mint 400 gyártót foglal magában, ezek közül itt Magyarországon is sok gyártó elérhető, melyek Okos Házakhoz használható eszközöket kínálnak. Akikkel mi is kapcsolatban állunk és a rendszereinkhez használjuk az eszközeiket:
- Siemens
- Schneider Electric (Merten)
- Berker/Theben
- Gira
- Elsner Elektronik
- Stiebel Eltron
- BES Ingenium (Spanyolország), www.besknx.com
- ekey
- Thinka
- Belimo
- Bosch-Junkers
- Wolf
- Apricum (Horvátország), www.apricum.com
- Bilton (Ausztria), www.biltongroup.com
- Basalte (Belgium), www.basalte.be
- ProKNX (Franciaország), www.proknx.com, www.realknx.com
- Uponor (Finnország), KNX átjáró, www.uponor.hu
- Intesis (Spanyolország), www.intesisbox.com

KNX Secure

Az okosotthon és az épületautomatika KNX rendszerrel biztonságos. Ez a technológia minden biztonsági előírást teljesít. A KNX technológia az EN50090-4-3 szerinti szabványt követi, mely azt jelenti, hogy nagy biztonsággal blokkolja a hacker támadásokat a hálózatra kötött épületek digitális infrastruktúráján. Ez minimalizálja a digitális betörések rizikóját.

Továbbá a KNX Secure rendelkezik a legmagasabb kódolási eljárásokkal (ISO 18033-3, AES 128CCM), mellyel hatákonyan megvédi az épület digitális hálózatát a támadásokkal szemben és megvalósítja a legmagasabb szintű adatvédelmet.

A KNX Secure maximális védelmet garantál a dupla védelem biztosításával. A KNX IP Secure kibővíti az IP protokolt, mely íly módon az összes továbbított üzenetet és adatot komplett kódolja. A KNX Data Secure hatékonyan védi a felhasználói adatokat az illetéktelen hozzáféréstől és manipulálástól a kódolásnak és azonosításnak köszönhetően.

KNX eszközök:

BES SmartTouch-K Plus
A 4.3”-os függőleges színes érintőképernyő internet kapcsolattal
Ez a falon függőlegesen elhelyezhető kapacitív érintő képernyővel rendelkező helyiség kezelő képes vezérelni és megjeleníteni minden a rendszerhez installált eszközt az ikonok segítségével.
A háttérkép, a vezérlés, az ikonok, szövegek szabadon szerkeszthetők, valamint készíthetünk 6 különböző megjelenítési témát és azokat tudjuk automatikusan váltani.
Egy képernyőoldalon egyszerre 8 vezérlés állítható be és ezt 4-szer megismételhetjük így összesen 32 vezérlést képes ellátni, az oldalak között egyszerűen oldalra húzással tudunk navigálni. A klíma szabályzáshoz is tartalmaz speciális felületet.
Az eszköz helyi szinten wifi-n keresztül tud kommunikálni bármely iOS vagy Android eszközzel, melyekre a gyártó hivatalos alkalmazását kell csak letöltenünk.
További érdekes tulajdonság, hogy a nyugalmi képernyőre is elhelyezhetünk hivatkozásokat, melyeket egy egyszerű mozdulattal elérhetünk. Többnyelvű támogatás is elérhető, valamint biztonsági funkciók, mint a számkódos lezárás vagy a beállítások hozzáférésének korlátozása.
A Plus verzió kitágítja a helyi csatlakozási lehetőségeket az internetre.
A magas minőségű kijelző nagyobb kontraszttal és látószöggel rendelkezik.