Jelenlegi hely

KNX eszközök

A KNX ma már több mint 400 gyártót foglal magában, ezek közül itt Magyarországon is sok gyártó elérhető, melyek Okos Házakhoz használható eszközöket kínálnak. Akikkel mi is kapcsolatban állunk és a rendszereinkhez használjuk az eszközeiket:
- Siemens, https://new.siemens.com/hu/hu/termekek/buildingtechnologies.html
- Schneider Electric (Merten), https://www.se.com/hu/hu/product-subcategory/88006-knx-otthon-automatiz%...
- Berker/Theben (Németország), https://www.berker.hu/
- Gira (Németország), http://www.gira.hu/
- Elsner Elektronik (Németország), https://www.elsner-elektronik.de/en/
- Stiebel Eltron
- BES Ingenium (Spanyolország), www.besknx.com
- ekey (), https://www.ekey.net/
- Thinka, https://thinka.eu/en/thinka-for-knx.html
- Belimo (Németország),
- Bosch-Junkers
- Wolf
- Apricum (Horvátország), www.apricum.com
- Bilton (Ausztria), www.biltongroup.com
- Basalte (Belgium), www.basalte.be
- ProKNX (Franciaország), www.proknx.com, www.realknx.com
- Uponor (Finnország), KNX átjáró, www.uponor.hu
- Hugo Müller (Németország), www.hugo-mueller.de
- Intesis (Spanyolország), www.intesisbox.com
- Zennio (Spanyolország), www.zennio.com
- Lingg-Janke (Németország), http://lingg-janke.de/
- KNXlogic (), http://www.knxlogic.eu/
- i-Luxus (Németország), https://www.i-luxus.de/
- iRidium (Oroszország), https://iridi.com/
- Tense (Olaszország), https://tense.be/
- Enertex (Németország), https://enertex.de/

KNX Secure
Az okosotthon és az épületautomatika KNX rendszerrel biztonságos. Ez a technológia minden biztonsági előírást teljesít. A KNX technológia az EN50090-4-3 szerinti szabványt követi, mely azt jelenti, hogy nagy biztonsággal blokkolja a hacker támadásokat a hálózatra kötött épületek digitális infrastruktúráján. Ez minimalizálja a digitális betörések rizikóját.
Továbbá a KNX Secure rendelkezik a legmagasabb kódolási eljárásokkal (ISO 18033-3, AES 128CCM), mellyel hatákonyan megvédi az épület digitális hálózatát a támadásokkal szemben és megvalósítja a legmagasabb szintű adatvédelmet.
A KNX Secure maximális védelmet garantál a dupla védelem biztosításával. A KNX IP Secure kibővíti az IP protokolt, mely íly módon az összes továbbított üzenetet és adatot komplett kódolja. A KNX Data Secure hatékonyan védi a felhasználói adatokat az illetéktelen hozzáféréstől és manipulálástól a kódolásnak és azonosításnak köszönhetően.

KNX eszközök:
BES SmartTouch-K Plus
A 4.3”-os függőleges színes érintőképernyő internet kapcsolattal
Ez a falon függőlegesen elhelyezhető kapacitív érintő képernyővel rendelkező helyiség kezelő képes vezérelni és megjeleníteni minden a rendszerhez installált eszközt az ikonok segítségével.
A háttérkép, a vezérlés, az ikonok, szövegek szabadon szerkeszthetők, valamint készíthetünk 6 különböző megjelenítési témát és azokat tudjuk automatikusan váltani.
Egy képernyőoldalon egyszerre 8 vezérlés állítható be és ezt 4-szer megismételhetjük így összesen 32 vezérlést képes ellátni, az oldalak között egyszerűen oldalra húzással tudunk navigálni. A klíma szabályzáshoz is tartalmaz speciális felületet.
Az eszköz helyi szinten wifi-n keresztül tud kommunikálni bármely iOS vagy Android eszközzel, melyekre a gyártó hivatalos alkalmazását kell csak letöltenünk.
További érdekes tulajdonság, hogy a nyugalmi képernyőre is elhelyezhetünk hivatkozásokat, melyeket egy egyszerű mozdulattal elérhetünk. Többnyelvű támogatás is elérhető, valamint biztonsági funkciók, mint a számkódos lezárás vagy a beállítások hozzáférésének korlátozása.
A Plus verzió kitágítja a helyi csatlakozási lehetőségeket az internetre.
A magas minőségű kijelző nagyobb kontraszttal és látószöggel rendelkezik.

Enertex ENA2
Biztonság az automatikai rendszerünkben! Az Enertex eszköze egyszerre több fronton védi meg az otthoni automatika rendszerünket. Az egyik, hogy az otthoni egyéb IP eszközeinktől elválasztja a rendszerünket, így mondjuk a kávéfőzőn keresztül nem tud egy hacker bejutni és mondjuk kinyitni az ajtót. Ugyanakkor biztonságos VPN kapcsolaton keresztül tudunk távolról hozzáférni a rendszerünkhöz, amely így biztonságosan kezelhető távolról.

Toshiba hőszivattyú integrálása KNX okosház rendszerbe
KNX épületautomatikával valósult meg egy családi okosház vezérlése, mely magába foglalja a fűtés-hűtés vezérlést, az árnyékolást, szellőztetést, világítást, öntöző rendszert, kapuvideotelefont, biztonsági rendszert, kamera rendszert. Ennek a rendszernek a része a Toshiba BMS-IFKX0AWR-E, mely a kapcsolatot valósítja meg a KNX rendszer és a Toshiba hőszivattyú között. Ezzel a kapcsolattal megvalósíthatóvá vált, hogy a KNX rendszer a gyűjtött hőigények alapján parancsot adjon a hőszivattyúnak a hőtermelésre, így csak akkor és annyi hőt gyárt a hőszivattyú amennyire a háznak a bent lakók igényei szerint szüksége van. Ugyanezzel a csatolóval parancsot tudunk adni a hőszivattyúnak, hogy fűtsön vagy hűtsön és hűtés esetén tudjuk vezérelni az előre küldött hűtővíz hőmérsékletét mellyel meg tudjuk akadályozni a párakicsapódást a harmatpont érzékelők figyelembevételével. Ugyanígy a hőszivattyúból is ki tudunk olvasni számos paramétert, mint pl. hány fokos vizet állít ép elő, milyen a külső hőmérséklet, milyen állapotban van, fűt vagy hűt, a HMV hőmérsékletét is látjuk. Hiba jeleket is tudunk kapni tőle, melyet továbbíthatunk a felhasználónak, aki értesítheti a szervizt.